Valikko Sulje

TILAUSRAVINTOLA FORSKULLAN KARTANO

Forskullan kartano sisältää monta tärkeää vaihetta Heinolan kaupungin historiassa. Kartano rakennettiin v. 1872 Heinolan viinapolttimon isännöitsijää ja konttoria varten.

Heinolan polttimo Oy toimi vuosina 1872-1919 ja se oli yksi suurimmista paloviinan tuottajista Mikkelin läänissä. Toiminta loppui kieltolakiin. Tämän jälkeen pääpaino oli maataloudessa ja sisävesiliikenteessä.

Kartano oli vaarassa myös tuhoutua Heinolan ilmahyökkäyksessä v. 1941, kun neuvostoliittolaiset pommittivat rautatiesiltaa. Myös kartanon on oletettu olleen kohteena, sillä Marsalkka Mannerheim yöpyi useasti Forskullan kartanossa matkoillaan Helsingistä Mikkeliin ja takaisin.

Forskullan kartano
Heinola kartano

Myöhemmin Forskullan kartano toimi taidekartanona.Vuodesta 1996 Forskulla on ollut Hotelli Kumpelin omistuksessa ja toimii nykyään tilausravintolana ryhmille A-oikeuksin.Kartanossa ryhmille on käytettävissä 2 salia: Barokki- ja Kustavilainen Sali, sekä katettu terassi kauniilla näkymällä kymijoelle. Teemme mielellämme tarjouksen juhliin, illallisiin ja cocktail-tilaisuuksiin.